Aansluiting hoopjesweg te Hattem

Dit raccordementspoor takte ter hoogte van de kruising met de dorpsweg af van de hoofdbaan met een kruiswissel en vervolgde zijn loop evenwijdig aan de hoopjesweg. Aan het eind stak het de weg over en bediende de loods van IJzerleeuw. Een handelsfirma in metalen goederen.

Losweg Hattem

Op de losweg kwamen wagens cement in zakken voor de firma de Hezenberg en zelflossers met steenkool voor de lokale kolenboer.

BL163 D Apd Zl 038 1PhotoScan 10PhotoScan 11

PhotoScan 13PhotoScan 14PhotoScan 19

Aansluiting drankenfabriek "zwarte kip"

Tegenover de losweg en het voormalige station was de drankenfabriek "zwarte kip" gelegen. Dit bedrijf had dagelijks enkele "stortwagens". Stortwagens zijn gesloten wagens die worden ingezet voor van Gend en Loos vervoer. Bij het normale van Gend en Loos vervoer komen alle pallets met eenzelfde bestemming in 1 wagen. Bij stortvervoer is er niet voldoende lading voor 1 bestemming in 1 wagen. Nu wordt een aantal bestemmingen in 1 wagen samengevoegd. Als de stortwagens in Zwolle aankwamen werd de lading uit de wagens uit gesorteerd en bij andere wagens gevoegd zodat een volle wagen voor 1 bestemming ontstaat.Bij de "zwarte kip" stonden altijd een ruime hoeveelheid stortwagens op voorraad zodat ik als kind de indruk had dat het hier om een enorm drukke aansluiting ging.

PhotoScan 22PhotoScan 23PhotoScan 18